Menü iOS APP Android APP
HU EN
2017.02.14.

Johannes Rau ösztöndíj politikatudomány, szociológia tudományterületen tanulóknak

Az ösztöndíj az alábbiakat tartalmazza: 1350,- euró havi juttatás, kutatói állomás, segítség a szálláskeresésben. Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

A düsseldorfi főkonzulátus tájékoztatásul közreadja a Johannes Rau ösztöndíjjal kapcsolatos információit, amely az észak-rajna-vesztfáliai oktatásért, tudományért és kutatásért felelős minisztérium és a düsseldorfi Heinrich Heine egyetem együttműködéseként valósul meg, a Német és Nemzetközi Pártjogi és Pártkutatói Intézet (Institut für Deutsches und Internationales Parteienrecht und Parteienforschung - PRuF) vezetésével.

Legkorábban 2017 nyarától három új ösztöndíj válik elérhetővé, az ösztöndíjas időszak tényleges kezdetének meghatározása a jelölttel közösen történik.

  • Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

Elsődlegesen magasan képzett, kiemelkedő tanulmányi átlaggal rendelkező hallgatókat várnak az alábbi területekről: jogtudomány, politikatudomány, szociológia.

Az ösztöndíj további előfeltétele a sikeres záróvizsga, amellyel a hallgatónak legkésőbb az ösztöndíj kezdetkor rendelkeznie kell. A hallgató kutatási céljának hozzá kell járulnia a származási ország hosszú távú demokráciafejlődéséhez.
A jelentkezés során a tanulmányi eredményeken kívül két ajánlólevelet is figyelembe vesznek, az ösztöndíj további feltétele a felsőfokú német nyelvtudás és ennek igazolása. A jelentkező hallgatók maximális életkora 32 év lehet.

Az ösztöndíj időtartama (max. 3 év) a kutatási terv függvényében alakul, de a hallgatónak szükséges évente újra pályáznia, ill. elért eredményeit az ösztöndíjbizottság előtt ismertetnie.

Az ösztöndíj az alábbiakat tartalmazza:

  • 1350,- euró havi juttatás,
  • kutatói állomás,
  • segítség a szálláskeresésben.

A jelentkezési dokumentumok a DAAD releváns jelentkezési adatlapjával (www.daad.de/de/form - „Antrag auf ein Forschungs-/ Studienstipendium“) kérik 2017.03.31-ig az alábbi címre megküldeni:

Heinrich-Heine-Universität
Institut für Deutsches und Internationales Parteienrecht und Parteienforschung (PRuF) Geb. 23.31, Raum 01.35 Universitätsstraße 1
40225 Düsseldorf Deutschland


Kapcsolódó letöltések

2018.06.14 | Oktatás

Meghívó az MSZT Módszertani szakosztályának műhelyvitájára

A Magyar Szociológiai Társaság Módszertani Szakosztálya és a Zsigmond Király Egyetem 2018. június 21-én 15 órakor közösen megrendezi a „Fiatalok kutatása ‒ módszertani kihívások” című műhelyvitáját a Zsigmond Király Egyetem Széchenyi termében. Tovább

2018.06.11 | Oktatás

Ismerjük meg a Z generációt!

Az EFOP 3.4.3 projekt keretében „Z” generációs képzéseket tartunk kollégáinknak, hogy megismerjék a korcsoport sajátosságait. Tovább

2018.06.06 | Kultúra

HR tábor kizárólag jelenlegi és volt hallgatóinknak

HR tábor-t szervezünk! A 3 napos program sokféle szakmában dolgozót érdekel, tapasztalatcserét biztosít, sok hallgató és korábbi hallgató megismerheti egymást és ismerkedhet kiváló szakemberekkel is – kiváló lehetőség kapcsolati tőke gyarapítására. Tovább

2018.05.30 | Kultúra

Egyetemünk hallgatója európa-bajnoki ezüstérmes lett!

A franciaországi Berck-Sur-Mer-ben május végén rendezték meg a parasportolók Európa-bajnokságát súlyemelésben, amelyen a Zsigmond Király Egyetem andragógia szakos hallgatója, a Ferencváros sportolója, Sas Sándor, a 107 kilogrammosok mezőnyében nevezett. 201 kg-os teljesítményével a második helyen végzett! Gratulálunk! Tovább

2018.05.29 | Oktatás

Elhunyt Sas István

Tovább

2018.05.24 | Oktatás

Runway gyakornoki program a repülőtéren

Budapest Airport - Runway gyakornoki program Tovább

Vissza a hírekhez
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés